Lodówki i witryny chłodnicze

Agregat sufitowy do komory mroźniczej to urządzenie zamontowane na stałe w pomieszczeniu, w którym ma być utrzymywana ujemna temperatura. Agregat zamontowany na suficie nie zajmuje miejsca. O ile zaś komora na stałe znajduje się przy kuchni lub magazynie zakładu produkującego gotową żywność, najczęściej montuje się w niej takie agregaty.

Są ciche, wydajne i energooszczędne. Wielu osób chwali też to, że rzadko odmawiają posłuszeństwa. System zabezpieczeń przed rozmrożeniem funkcjonuje bez zarzutu. W restauracji albo kawiarni takie komory mrożące żywność to rzadkość, choćby w dużych restauracjach zajmujących się również produkcją wyrachowanych deserów lodowych pewnie takie komory się sprawdzają i są montowane. Z całą pewnością częściej jednak można w nich spotkać inny niezbędny sprzęt elektryczny, którym są witryny chłodnicze restoquality. Takie witryny są przeszklone i mają półki o regulowanej wysokości. W praktyce oznacza to, że w takiej witrynie można trzymać trzypiętrowy tort – wystarczy wyjąć poziome półki, aby zrobiło się więcej przestrzeni. Podobną funkcję pełnią również szafy chłodnicze rm gastro, choć te niekoniecznie muszą być przeszklone. Mogą posiadać metalowe drzwi lub przeszklenie. W takich szafach trzyma się w restauracjach gotowe dania, które potem należy odgrzać. Na prawdę często są to zupy lub sosy organizowane dzień wcześniej. Oprócz tego w szafach chłodniczych przechowuje się warzywa, aby dłużej zachowały świeżość. Oraz gotowe desery, które muszą być przechowywane w niskiej temperaturze zanim poda się je gościom.

Więcej informacji: witryny chłodnicze restoquality.

Share

Możesz również polubić