Bajgle amerykańskie

Bajgle amerykańskie to jedne z najpopularniejszych towarów piekarniczych Ameryki, w szczególności Nowego Jorku, choćby znane zostały one przed laty również w Europie. Pszenne bułki z dziurką – miękkie wewnątrz i z chrupiąca, aromatyczną skórką, idealnie smakują z niemalże każdym dodatkiem. American bagels zapiekane są zwykle bez niczego, choć perfekcyjnie smakują również z cebulką, sezamem czy makiem, a już zwłaszcza interesujące wrażenia gwarantują kubkom smakowym dodatki w postaci papryczki jalapenio, rodzynek czy także sera cheddar.

W Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, American bagels można kupić w każdej omal piekarni,choćby nie brak także amatorów samodzielnych wypieków. W Polsce wciąż brak miejsc, w których można by rozkoszować się smakiem tych przepysznych bułeczek. Bajgle amerykańskie Warszawa, to wyjście naprzeciwko oczekiwaniom tych, którzy mieli szczęście spróbować nowojorskiego przysmaku podczas pobytu za oceanem, a też tych, którzy marzą o tym aby go poznać i wzbogacić monotonię dotychczasowych lunchy, kolacji czy śniadań. Używanie we współczesnym piekarnictwie innowacyjnych urządzeń do wyrabiania masy drożdżowej, sprawia, że wypieki takie, jak bułki z dziurką są w każdym momencie na bardzo wysokim poziomie jakościowym.Połączenie tradycyjnej receptury i smaku z wieloletnim doświadczeniem piekarzy, sprawiają, że bajgle mają szansę zagościć na polskich stołach na bardzo dobre, tak jak to miało miejsce za oceanem. Bajgle amerykańskie Warszawa to gwarancja piekarnictwa na najwyższym poziomie i niezapomnianego smaku Ameryki na polskim stole.
Zobacz więcej: bagle amerykańskie Warszawa.

Share