Mrożenie szokowe

Sporo produktów wymaga ściśle określonej temperatury przechowywania, dlatego rynek chłodni jest tak szeroko kompleksowy. Aktualnie mamy bogaty wybór sprzętów, które pozwolą kontrolować temperaturę i zapewnią jej utrzymanie. Skupić się trzeba na najnowocześniejszych metodach, które gwarantują zdecydowanie najlepsze rozwiązania.

Popularnością cieszę się przenośne komory szokowego mrożenia. Szybkość schładzania w takich komorach jest maksymalizowana. Jest to zatem wygodny i szybko proces, który prócz tego spełnia wszystkie oczekiwania sanitarne a także weterynaryjne. Mrożenie szokowe posiada sporo zalet m.in. wydłuża zdatność do spożycia produktów, zapobiega rozwojowi bakterii, zachowanie świeżości produktu czy umożliwienie porcjowania z wyprzedzeniem. To świetna forma na to, by zyskać dodatkową powierzchnię przechowywanie przykładowo. mięs czy lodu. W takich kontenerach możliwe jest też schładzanie szokowe, które funkcjonuje na podobnych zasadach. To profesjonalna i skuteczna metoda, która ma wielu zwolenników i jest od wielu lat stosowana na całym świecie. Komory mrożenia i schładzania posiadają sporo zabezpieczeń, dzięki którym ich korzystanie jest bezpieczne dla człowieka np. sposobność otworzenia drzwi od środka. Dobrą cechą jest fakt, że można je wynajmować zarówno na dłuższy, jak i krótszy okres czasu. Takie chłodnie montuje się bardzo szybko i sprawnie, a ich późniejszy demontaż nie jest trudny. Dostępne są również różnorodne rodzaje takich komór, co powoduje że każdy znajdzie coś, co odpowiada jego potrzebom.

Źródło: komory szokowego mrożenia.

Share

Możesz również polubić